Artists give Morecambe a stunning paint job

4
Have your say

A team of Morecambe artists are revitalising the town’s old buildings with their colourful brush strokes.

The closed-down toilet block near where Bubbles used to be is the latest to receive a striking makeover by Shane Johnstone and Kate Drummond.

Shane Johnstone and Kate Drummond with their striking new artwork on the old electrical box behind the Midland. Photo by Jonathan Bean (www.beanphoto.co.uk)

Shane Johnstone and Kate Drummond with their striking new artwork on the old electrical box behind the Midland. Photo by Jonathan Bean (www.beanphoto.co.uk)

Their latest paint job comes after Shane and Kate repainted the old electricity sub station at the back of the Midland with an eye-catching mural called ‘Trip the Light Fantastic’.

Once Shane, Kate and Shane’s wife Sue have finished painting the toilets with a stunning mural paying tribute to Morecambe’s old Super Swimming Stadium, they will be on the look-out for a new wall to cover with colour.

Their makeover of the electricity box and toilets was made possible due to an Arts Council grant of £8,500 awarded to Morecambe events company Deco Publique.

Deco Publique, run by best friends Lauren Zawadzki and Elena Gifford, was instrumental in organising the successful Morecambe Vintage-by-the-Sea festival earlier this month. The funding was also used to pay for some events at the festival.

“It is helping us to ensure that the festival leaves a positive and beautiful mark on Morecambe,” said Elena.

Kate, who is also known for her vintage ice cream van on the seafront ‘Every Day is like Sundae’, said: “The messages painted will be playful, cheerful and uplifting, poetic and thoughtful – encouraging of local entrepreneurship and championing of local people and businesses and will have a positive visual impact around the town.”

In a separate project, Shane and Kate also repainted the old Palladium Cinema sign on the side of the old Office building, currently being renovated into flats. Shane has also been working on a striking mural on the front of the West End Impact building on Heysham Road as part of the Dulux Let’s Colour project.

He created a design made up of green, turquoise, pink and red circles on a black and white background, containing words relevant to West End Impact’s services.